Mi goreng to danie nr 1 w Indonezji. Można dostać je praktycznie na każdej ulicy od kucharzy przygotowujących je w swich mobinych punktach. Firma YUMYUM przygotowała gotowe danie, które możemy szybko przyrządzić w domu lub pracy. Wystarczy w 400ml wrzącej wody przez 3 minuty gotować makaron. W tym czasie w misce wymieszać zawartośc wszystkich saszetek. Odcedzić ugotowany makaron i dodać go do miski z przyprawami. Jeszcze raz mieszamy składniki dania aby się połączyły.
Producent: YUMYUM
Składniki: Makaron: mąka pszenna (66%), rafinowany olej palmowy (zawie-ra przeciwutleniacz E306), skrobia z tapioki, sól, regulatory kwasowości (E501, E500), zagęszczacz (E412), Kolor (E101)
Proszek przyprawowy: sól, cukier, dodatki wzmacniające smak (E621, E627, E631), proszek czosnkowy, proszek kokosowy, aromat wołowiny (3,4%), proszek cebulowy, pieprz, goździk, anyż, kolor (E150a).
Olej przyprawowy: rafinowany olej palmowy (zawiera przeciwu-tleniacz E306), zioła, kokos, chili, cebula, czosnek.
Słodki sos sojowy: cukier, woda, sól, pszenica , soja , przyprawy, olej sezamowy . chilli proszek, smażona cebulka