NÓŻ GYUTO 20cm

NÓŻ GYUTO 20cm
Cena 59,00 zł brutto
Parametry produktu
Kraj pochodzenia:
Chiny
Wartości odżywcze
Opis produktu

Nóż w stylu gyuto, często nazywany nożem do wołowiny. Często w kuchni Zachodu nazywany jest nożem szefa kuchni. Używa się go do wielu różnych mięs. Stosuje się go do krojenia miękkich kawałków metodą ciągnącą a w przypadku dłuższych i twardszych mięs metodą tak zwaną piłowania w przód i w tył. Cięcie zaczyna się od nasady noża do czubka. Powoduje to, że nadgarstek jest skierowany w dół, a ramię unosi się podczas cięcia. Nóż gyuto można stosować, także do warzyw formie siekania lub cięcia wzdłużnego w pobliżu nasady noża, oraz wykonywania drobnych cięć czubkiem noża.

Producent: FUZHOU TAKUMI

Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.