KACZKA GOTOWANA BEZ KOŚCI 600-680g

KACZKA GOTOWANA BEZ KOŚCI 600-680g
Cena 54,70 zł brutto
Parametry produktu
Waga produktu:
600-680g
Kraj pochodzenia:
Chiny
Waga produktu brutto:
700g
Wartości odżywcze
Opis produktu

Wszyscy bywalcy barów i restauracji azjatyckich doskonale znają danie wykonane z mięsa kaczki, pokrytego chrupiącą panierką i pokrojonego w cienkie plasterki. 

Danie występuje pod różnymi nazwami takimi jak: kaczka szanghaj, kaczka syczuan lub nawet nie mającą z tym daniem nic wspólnego kaczka po pekińsku. Jednak jak zwał tak zwał to danie jest pyszne i jedno z najdroższych w karcie. Domowe próby smażenia np. piersi z kaczki w panierce na głębokim tłuszczu zawsze kończą się niepowodzeniem. Mięso jest twarde i żylaste z prostego powodu. Te kaczki podawane w restauracji zawsze wcześniej gotuje się z przyprawami do miękkości. Następnie luzuje się ją ze wszystkich kości. Po tym zabiegu z całej 2-3 kilogramowej tuszy zostaje ok 650 gramów mięsa. Następnie zamrożone trafiają do restauracji. Po rozmrożeniu i podzieleniu na 4-6 porcji, każdy kawałek panieruje się w skrobi z tapioki lub kukurydzianej często z dodatkiem czerwonego barwnika. Smaży się krótko na głębokim tłuszczu tylko do momentu aż panierka będzie chrupiąca. Po pocięciu na plasterki mięso układa się na warzywach w słonym lub słodko-kwaśnym sosie. Dzięki temu produktowi każdy teraz może przygotować w domu wspaniałą kolację z chrupiącej kaczki. 

 

PRODUKT MROŻONY- ODBIÓR TYLKO W SKLEPIE

Producent: ROYAL DUCK

 

Składniki: mięso z kaczki 98%, anyż, goździki, cynamon, pieprz, sól, cukier, ocet, maltoza, czosnek, imbir

Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.