TOM KLONG HED
TOM KLONG HED
TOM KLONG HED
Tom Klong Hed to typowa tajska zupa do której podstawą jest bulion  z typowo tajskich warzyw, takich jak trawa cytrynowa, galangal. Głównym składnikiem dania są grzyby. 
Do przyrządzenia zupy  dla czterech osób potrzebujemy:
-1 dużego boczniaka mikołajkowego pokrojonego w kostkę,
-8 grzybów shitake pokrojonych w paski,
-3 suszone papryczki chilli,
-2 trawy cytrynowe pokrojone w trzycentymetrowe kawałki,
-1 galangal pokrojony w jednocentymetrowe plastry,
-1 pomidor,
-50g tajskiej pasty chilli z bazylią,
-4 łyżki sosy rybnego,
-80g sosu z tamaryndu,
-2 cebulki dymki pokrojone w trzycentymetrowe kawałki.
Do garnka wlewamy 1,5 litra wody. Wkładamy trawę cytrynową, galangal i chilli. Doprowadzamy  do wrzenia i gotujemy warzywa 10 minut. Następnie dokładamy grzyby, a po 5 minutach pomidory i cebulę. Aby pomidory się nie rozpadły gotujemy zupę jeszcze ok. 30 sekund. Ostatnimi składnikami będą : pasta z chilli i bazylii, sos rybny i sos z tamaryndu.
Gotową zupę wlewamy do miseczek i natychmiast podajemy. Smacznego


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024