Chapagetti to nazwa handlowa makaronu (ramyeon) z dodatkiem pasty z czarnej soji chajang produkowana przez Nongshim w Korei Południowej od 1984 r. Firma ta jako pierwsza wprowadziła na rynek produkt z makaronu błyskawicznego przypominający jajangmyeon i jest drugą najlepiej sprzedającą się marką makaronów błyskawicznych w Korei Południowej
Producent: NONG SHIM
Składniki: Makaron: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, olej palmowy, sól, regulatory kwasowości: E501, E339, E500; tokoferol w płynie (przeciwutleniacz: E306; emulgator: E322 (zawiera soję)), przyprawa (olej ryżowy, cukier, substancja słodząca: E420; emulgator: E322 (zawiera soję)), ekstrakt z zielonej herbaty (oligosacharydy, katechiny, regulator kwasowości: E330), barwnik: E101.
Baza do zupy: przyprawa (pasta sojowa, mąka kukurydziana, cebula, maltodekstryna, sól, olej palmowy, pszenica, krewetki), cukier, karmel w proszku (maltodekstryna, barwnik: E150c), wzmacniacze smaku: E631, E627; sól.
Tłuszcz: olej roślinny (rzepak, oliwa z oliwek, kukurydza, orzechy ziemne, sezam, gorczyca), cebula.
Płatki: teksturowane białko roślinne (zawiera soję, glukozę, gluten pszenny), kapusta, smażone ziemniaki (ziemniaki, olej palmowy), cebula, marchew.
Alergeny: gluten, gorczyca, orzechy ziemne, owoce morza, pszenica, sezam, soja
Produkt może zawierać: jęczmień, jaja, ryby, mleko, seler, mięczaki.