Gotowy zestaw suszonych warzyw i przypraw do pochodzącego z Indonezji dania z makaronem nasi goreng. Przepis na 2-3 porcje: gotyjemy 450g ryżu jasminowego. połowę opakowania (25g) zalewamy 100ml gorącej wody i odstawiamy na 10 minut. 250g mięsa (drobiowe, wołowe, wieprzowe lub surowe krewetki) kroimy na małe kawałki. Smażymy je w woku doprawiając solą i pieprzem. Dokładamy ryż oraz wcześniej przygotowaną mieszankę przypraw i warzyw. Krótko, intensywnie mieszamy i wykładamy do misek lub na talerze.
Producent: GOLDEN TURLE BRAND
Skład: suszone warzywa (cebula, zielona kapusta, por, papryka), przyprawy (pieprz, kolendra, chilli, kurkuma, kumin, galangal, imbir, glukoza, olej palmowy, czosnek, maltodekstruna, krewetki w proszku, ekstrakt drożdzowy, naturalne aromaty, E621 i E631, E330.