GRILLOWANE KREWETKI
GRILLOWANE KREWETKI
Składniki:
-500g całych, dużych surowych krewetek,
-1 łyżeczka siekanych papryczek chilli,
-1 łyżeczka siekanego czosnku,
-1 łyżka pokrojonej natki pietruszki,
-2 łyżki oleju,
-5 łyżek sosu sojowego.
Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Dokładamy krewetki i odstawiamy na minimum 6 godzin. W celu ułatwienia sobie przewracania krewetki nabijamy od strony głowy na bambusowe patyczki.
Grillujemy krótko na mocno rozgrzanym grillu, aż krewetki zmienią kolor z szarego na jasno czerwony.
Podajemy pokropione sokiem z limetki lub cytryny.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.