BUN CHA Z KOTLECIKAMI WIEPRZOWYMI
BUN CHA Z KOTLECIKAMI WIEPRZOWYMI
Bun cha z grillowanymi kotlecikami:
-1kg mielonego mięsa wieprzowego,
-3 łyżki siekanego szczypiorku,
-2 łyżki siekanej cebuli,
-1 łyżka cukru,
-1 płaska łyżka mielonego pieprzu,
-1 łyżka siekanego czosnku,
-2 łyżki drobiowego bulionu w proszku,
-po 4 łyżki sosu rybnego i sojowego,
-2 łyżki sosu ostrygowego.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy formujemy małe kotleciki.
Rozpalamy grilla i przygotowujemy bulion.
Składniki na bulion:
- 500 ml letniej przegotowanej wody,
- 100 ml sosu rybnego,
- 100 g cukru trzcinowego,
- 50 ml octu ryżowego,
- 50 ml soku z limonki,
- posiekana papryczka chilli,
- drobno posiekane 2 ząbki czosnku,
- pół marchewki pokrojonej w cienkie plasterki,
- pół kalarepy pokrojonej w cienkie plasterki.
W wodzie rozpuszczamy cukier i dokładamy resztę składników, po wymieszaniu otrzymamy gotowy bulion. Gdy grill osiągnie odpowiednią temperaturę rozkładamy kotleciki na ruszcie i pieczemy, kilkukrotnie je obracając. Aby ułatwić sobie pracę możemy wykorzystać  siatkę do grillowania.
Makaron sojowy vermicelli zalewamy gorącą wodą, moczymy 20 minut, następnie przepłukujemy zimną wodą. Przygotowujemy sałatę, liście mięty, bazylii i kolendry. Każdy biesiadnik otrzymuje miseczkę z bulionem i sam nakłada do niej mięso, makaron i zioła. Danie poprzez połączenie pysznego bulionu z grillowanymi kotlecikami, ma oryginalny i niespotykany smak.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.