ZUPA Z TAMARYNDU
ZUPA Z TAMARYNDU
ZUPA Z TAMARYNDU
Przepis na najbardziej znaną zupę filipińską sinigang na hipon. Hipon oznacza krewetki, ale stosuje się także mięso wieprzowe, wołowe lub drób. Na przyrządzenie czterech porcji potrzebujemy:
-paczkę bazy do zupy z tamaryndu,
-dwa pomidory pokrojone w ósemki,
-cztery ostre papryczki,
-100g fasolki szparagowej,
-dwie czerwone cebule pokrojone w ósemki,
-100g pokrojonej w kostkę białej rzodkwi,
-garść młodego szpinaku,
-16 surowych całych krewetek.
W garnku doprowadzamy do wrzenia 1200ml wody. Wkładamy wszystkie warzywa oprócz szpinaku oraz wsypujemy bazę do zupy z tamaryndu i gotujemy 10 minut.
Po tym czasie dokładamy główny składnik - krewetki, które gotujemy razem z warzywami ok. 4-5 minut aż zmienią kolor zszarego na czerwony.
Podajemy w miseczkach z surowym szpinakiem.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024