URAMAKI SUSHI BEEF
URAMAKI SUSHI BEEF
URAMAKI SUSHI BEEF
Aby przygotować uramaki sushi beef musimy najpierw trzycentymetrowy plaster polędwicy wołowej krótko przysmażyć na odrobinie oleju. Nie smażymy długo, aby warstwa przysmażonego szarego mięsa nie była zbyt gruba (ok. 2-3mm). Po podsmażeniu wołowiny wyciągamy ją z patelni na deskę aby ostygła.
 
Same uramaki przygotowujemy zgodnie z wcześniejszym przepisem na uramaki z sezamem http://delikatesyazjatyckie.pl/newsdesk_info.php?&newsdesk_id=134. Wszystkie czynności wykonujemy zgodnie z pierwszymi etapami przepisu. Z tym że nie posypujemy ryżu sezamem, a na wierzch odwróconego nori nakładamy majonez japoński i warzywa.
Zawijamy rolki zgodnie z przepisem a na wierzch układamy plastry mięsa. Przykrywamy folią i matą do sushi dociskamy mięso aby dokładnie przylegało do ryżu. Rolkę kroimy ostrym nożem na osiem kawałków. Jeszcze raz poprawiamy kształt uramaków matą i ściągamy folię.
Podajemy  z sosem sojowym i marynowanym imbirem.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.