RYBA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE
RYBA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE
Chrupiące filety rybne z warzywami w sosie słodko-kwaśnym.
Przepis na dwie osoby.
-1 marchewka pokrojona w plastry,
-1/2 małej puszki pędów bambusa,
-3 cebulki dymki,
-100g brokułów lekko podgotowanych,
-jeden duży filet z sandacza,
-5 łyżek czerwonego octu ryżowego,
-2 łyżki sosu sojowego,
-1 łyżeczka cukru palmowego,
-1 łyżeczka siekanego imbiru i chilli,
-mąka z tapioki do zagęszczenia sosu,
-1 roztrzepane jajko,
-panierka tempura,
-panierka panko.
 
W woku krótko smażymy chili z imbirem, z dodatkiem dwóch łyżek oleju. Dodajemy cebulkę, marchewkę i bambus. Po 2-3 minutach smażenia dodajemy sos sojowy, cukier palmowy i ocet. Dolewamy 200ml wody i po zagotowaniu zagęszczamy sos rozpuszczoną w 50ml wody mąką z tapioki. Filety kroimy na mniejsze kawałki. Solimy i obtaczamy w mące z tapioki. Część kawałków ryby zanurzamy w jajku i panierujemy w panko, pozostałą część zanurzamy w rozrobionej w lodowatej wodzie panierce tempura. Smażymy filety w głębokim oleju na złoty kolor następnie wykładamy je na papierowy ręcznik. Warzywa i ryż nakładamy na półmisek, na nich
umieszczając 
usmażoną rybę. 
Smacznego!
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.