CHRUPIĄCE KALMARY
Składniki na dwie osoby:
-1/2kg kalmarów,
-1/2 litra mleka,
-panierka panko,
-panierka tempura,
-1 rozmącone jajko,
-sól i pieprz. 
 
Tuby kalmarów dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, szczególnie wewnątrz, wypłukując resztki wnętrzności. Kalmary kroimy w krążki, przekładamy do miski i zalewamy mlekiem.
Moczymy je około pół godziny.  W tym czasie przygotowujemy sałatki i panierkę. Odsączamy kalmary z mleka, solimy i pieprzymy, a następnie obtaczamy w panierce tempura w celu osuszenia. Zanurzamy krążki w rozmąconym jajku, a następnie w panierce panko. Smażymy w głębokim oleju, aż panierka przysmaży się na jasnobrązowy kolor. Podajemy z trzema sosami: chilli słodko-kwaśnym, sosem ostrygowym i majonezem wymieszanym z sosem Sriracha oraz z zestawami dowolnych surówek.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024