MORNING GLORY CZYLI SZPINAK WODNY
MORNING GLORY CZYLI SZPINAK WODNY
MORNING GLORY CZYLI SZPINAK WODNY
Szpinak wodny to typowa dla tropikalnego klimatu roślina. Jednak możliwa jest uprawa tej rośliny w naszym zimnym klimacie, przykładem nasze zeszłoroczne plony.
Można z niej przyrządzić w ciągu pięciu minut smaczne, tajskie danie składające się z takich składników jak:  
-300g szpinaku wodnego,
-20g cukru palmowego,
-2 łyżki sosu z fermentowanej pasty sojowej,
-2 duże ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki,
-3 łyżki sosu ostrygowego,
-3 łyżki wody,
-1 łyżka jasnego sosu sojowego,
-1 łyżka prażonej szalotki,
-1 łyżka prażonego czosnku,
-2 papryczki chilli.
Szpinak kroimy na 12-15 cm kawałki. W woku na 3 łyżkach oleju podsmażamy czosnek i chilli. Dokładamy najpierw dolne, twardsze części rośliny, a po 2 minutach smażenia górne.
Po następnej minucie dodajemy pozostałe składniki, oprócz prażonego czosnku i szalotki. Krótko ok. 3-4 minuty dusimy danie w powstałym sosie.
Wykładamy szpinak na półmisek i doprawiamy prażonym czosnkiem i prażoną szalotką.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024