INARI SUSHI
INARI SUSHI
INARI SUSHI
Inari sushi to nic innego jak ryż z dodatkami zapakowany w saszetkę powstałą z kożucha, który powstaje podczas wytwarzania tofu. Saszetkę należy przygotować rozcinając ją na pół i gotując w sosie składającym się z 80ml sosu sojowego, 50ml mirin, 50ml sake i pół krążka cukru palmowego. Wszystkie składniki sosu doprowadzamy do wrzenia i zanurzamy w nim saszetki dociskając je pokrywką o średnicy mniejszej niż garnek owiniętą folią aluminiową.
Kożuchy tofu gotujemy przez ok. 15 minut. Po tym czasie wyciągamy woreczki i odkładamy do ocieknięcia i wystudzenia. Delikatnie rozchylamy boki i napełniamy je składnikami: ugotowanym ryżem do sushi, który możemy doprawić przyprawą shichimi togarashi, surowym łososiem i masago (ikra gromadnika). Palcem wykonujemy niewielkie wgłębienie w masago, do którego wlewamy żółtko z jajka przepiórczego.
Inari podajemy jak każde inne sushi z wasabi i marynowanym imbirem. 
Gorąco polecam.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.