MAKARON SOBA Z SOSEM TSUYU
MAKARON SOBA Z SOSEM TSUYU
Doskonałe japońskie danie podawane na zimno. Idealny posiłek w upalne dni. Dodatkowo zyskuje dzięki właściwościom zdrowotnym makaronu soba i alg morskich. A czas przygotowania to jedynie 10 minut!
Składniki na dwie osoby:
-200g makaronu soba,
-150ml japońskiego sosu tsuyu,
-2 cebulki dymki drobno pokrojone,
-prażone algi morskie,
-wasabi
-kilka kostek lodu.
 
Makaron gotujemy w 1 litrze lekko osolonej wody przez około 7 minut. Przelewamy go przez sito i zanurzamy w zimnej wodzie z dodatkiem lodu.
Dzielimy makaron na dwie porcje. Do każdej wlewamy po 75ml sosu tsuyu i mieszamy makaron, aby sos dokładnie go dokładnie pokrył. Na wierzch układamy cebulkę dymkę, pokrojone w paski prażone algi morskie, a na brzeg miseczki pasek pasty wasabi.
Smacznego.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.