Przepisy
URAMAKI Z AWOKADO  


URAMAKI Z AWOKADO
URAMAKI Z AWOKADO
Wykonanie uramaków sushi z awokado jest podobne do wcześniej opisanych uramaków z sezamem (tutaj przepis). Jako wypełnienia użyliśmy paluszków surimi, ogórka i oshinko. Po zawinięciu rolki nie posypujemy ryżu sezamem tylko układamy na niej cienko pokrojone plasterki awokado.
Całą rolkę przykrywamy cienką folią spożywczą (stretch) a matą do sushi dokładnie dociskamy awokado do ryżu.
Ściągamy matę i przez folię kroimy rolkę na osiem równych plasterków. Jeszcze raz poprawiamy kształt rolki matą a dopiero potem ściągamy z niej folię.
Przekładamy kawałki sushi na talerz i podajemy w towarzystwie sosu sojowego i marynowanego imbiru.
 


Statystyka:
Przeglądano: 1709
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.