WALENTYNKOWE URAMAKI
WALENTYNKOWE URAMAKI
WALENTYNKOWE URAMAKI

Dzisiaj prezentujemy ciekawe danie, doskonałe na kolację walentynkową lub na romantyczny wieczór we dwoje - uramaki walentynkowe. 

Ryż do sushi rozkładamy równomiernie na całej powierzchni nori. Przewracamy algę i kładziemy na macie bambusowej zieloną częścią do góry. Rozciągamy palcem odrobinę wasabi  na brzegu nori, a na połowie jej powierzchni nakładamy warstwę sałatki z surimi. Dobrym dodatkiem będzie także gruby kawałek ogórka lub oshinko.

Przy pomocy maty zwijamy wałek. Następnie przez delikatne ugniatanie nadajemy mu wstępnie kształt łezki.

Na ryż układamy plastry surowego tuńczyka. Przykrywamy folią spożywczą i matą dociskamy mięso do ryżu.

Ostrym i wilgotnym nożem kroimy wałek, przez folię, na osiem części. Jeszcze raz ściskamy go matą aby już ostateczne nadać mu kształt łezki z jednym płaskim bokiem.

Ściągamy folię i przekładamy plastry na półmisek, układając je parami płaskim bokiem do siebie. Podajemy z marynowanym imbirem, wasabi i sosem sojowym. Smacznego i miłego wieczoru.



Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.