KOREAŃSKA SAŁATKA Z KIMCHI
KOREAŃSKA SAŁATKA Z KIMCHI
KOREAŃSKA SAŁATKA Z KIMCHI

Witaminowa bomba! Sałatka powstała z połączenia koreańskiej kapusty kimchi z gruszką nashi, persymoną i zielonym ogórkiem.

Przygotowanie sałatki zaczynamy od wykonania płytkich, podwójnych (pod kątem 45 stopni) nacięć wzdłuż ogórka. Usuwamy paski zielonej skórki, które później wykorzystamy do przystrojenia sałatki. Nacięcia wykonujemy co 1 centymetr na całym obwodzie ogórka. Następnie kroimy go w cienkie plasterki. Obficie solimy i odstawiamy na 30 minut. W tym czasie kroimy gruszkę w słupki a persymonę w plasterki.

Pół kilograma kimchi kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski wraz z jego pikantnym sosem. Ogórki płuczemy pod zimną bieżącą wodą i odciskamy z nadmiaru wody.  Łączymy wszystkie, delikatnie mieszając. Wykładamy na półmisek, posypujemy prażonym sezamem i dekorujemy zielonymi paskami ogórka. 



Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.