Przygotowanie sushi na ,,ciepło” rozpoczynamy od przygotowania uramaków wg przepisu ze strony http://delikatesyazjatyckie.pl/newsdesk_info.php?newsdesk_id=134. Jedyną zmianą będzie to, że nie użyjemy sezamu. Oczywiście składniki do wypełnienia rolek pozostawiamy do indywidualnego wyboru. Musimy przygotować tempurę w której obtaczamy przecięte na pół rolki. Smażymy je na złoty kolor w rozgrzanym do temperatury 180-190 stopni C oleju. Gdy tempura zmieni kolor na złoty i stanie się chrupiąca, rolki wyciągamy z oleju. Układamy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju.
Jeżeli chcemy aby panierka była jeszcze bardziej chrupiąca, możemy namoczoną w tempurze rolkę, obtoczyć przed smażeniem dodatkowo w panierce panko.
Usmażone rolki kroimy na 2cm plastry i podajemy. Smacznego
|