OMLET KOREAŃSKI- GYERAN MARI
OMLET KOREAŃSKI- GYERAN MARI

Gyeran Mari - danie koreańskie, nieco przypominające znany wszystkim omlet  Zazwyczaj wykonywany jest z dodatkiem jednego lub dwóch rodzajów posiekanych warzyw, najczęściej z cebulki i marchewki. Opcje wypełniaczy są nieograniczone, można użyć np. pieczarki, cukinię, brokuły, paprykę, kapustę, szynkę, ser lub krewetki. Innym popularnym dodatkiem jest płatek nori.
W naszej wersji dwa smaki. Pierwszy składał się z czterech jaj oraz z drobno posiekanego kimchi, cebuli, marchwi, dymki i odrobiny soli. Drugi także z czterech jaj, drobno posiekanych krewetek, cebuli, soli oraz dwóch płatków nori.
Jajka ubijamy, dodajemy sól oraz pozostałe składniki. Wylewamy połowę masy na patelnię. Tajemnica sukcesu tkwi w stosunkowo wolnym smażeniu masy jajecznej. Gdy dolna część omleta zacznie się ścinać zwijamy go za pomocą dwóch widelców w ciasny rulon. Nie ściągamy go z patelni, tylko przesuwamy go na brzeg. Wlewamy pozostałą część jajek, podnosząc rulon do góry, tak aby masa jajeczna wlała się pod spód. Po pewnym czasie powtarzamy zawijanie, ściągamy omlet z patelni. Po pięciu minutach kroimy go w poprzeczne paski. W przypadku drugiego omleta płat nori układamy na masie jajecznej przed zwijaniem. Podajemy z sosem sojowym.
W Korei Gyeran Mari podawane jest jako dodatek do dania głównego lub lekki lunch. 
Smacznego 



Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.