Przepisy
URAMAKI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM  


URAMAKI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
URAMAKI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
URAMAKI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Składniki:
-avokado,
-sos srirach,
-olej sezamowy,
-majonez,
-wędzony łosoś w plastrach.
Z plastrów łososia wycinamy pięć prostokątów o wymiarze: 7x4cm. Resztę kroimy na małe kawałki do których dodajemy odrobinę sosu chilli sriracha, majonez oraz kilka kropli oleju sezamowego.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Arkusz nori skracamy o ok. 3-4 centymetry i kładziemy na owiniętej folią stretch bambusowej macie do zawijania sushi. Zwilżonymi wodą dłońmi kładziemy na nori porcję ryżu i równomiernie rozciągamy go palcami na całej powierzchni algi. Odwracamy arkusz do góry nogami, tak aby ryż leżał na macie. Na środku algi kładziemy uformowany z tatara wałek oraz kawałki awokado. 
Zwijamy nori a na wierzch układamy plastry łososia. Dociskamy je i kroimy tak jak w przepisie na stronie zgodnie z przepisem na stronie https://delikatesyazjatyckie.pl/newsdesk_info.php?&newsdesk_id=145.  Dekorujemy majonezem, drobno pokrojonym szczypiorkiem oraz sosem kabayaki. 


Statystyka:
Przeglądano: 533
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.