Przepisy
RYBA W LIŚCIU BANANOWCA  


RYBA W LIŚCIU BANANOWCA
RYBA W LIŚCIU BANANOWCA
Bardzo oryginalne, kolorowe i egzotyczne danie doskonałe na przyjęcie. Sposób podania i wspaniałe kolory tego dania na pewno oczaruje gości a przy małym nakładzie czasu (ok.40 minut) szybko przygotujemy smaczną potrawę.
Składniki dla czterech osób
-mrożone liście bananowca,
-100g czerwonej pasty curry,
-1 średnia drobno pokrojona cebula,
-3 posiekane ząbki czosnku,
-1 łyżeczka posiekanego imbiru,
-12 niedużych filetów z ryby (4x10cm)
-1 puszka 400ml mleka kokosowego,
-400g ugotowanego ryżu.
Wykroić 12 kawałków z liści bananowca o wymiarze 25x30cm (z paczki wyjdzie ok. 24szt). Z reszty liścia wyciąć podkładki pod rybę wg zdjęcia nr 2. Dokładnie wymieszać pastę curry, cebulę, czosnek, imbir i mleko kokosowe. Na liść położyć filet i polać go trzema łyżkami curry.
Złożyć liść jak kopertę zawinąć i piec na grillu  lub w piekarniku ok. 15 minut. Po upieczeniu rozwijamy liść, nakładamy ryż i podajemy
 


Statystyka:
Przeglądano: 2073
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.