SMAŻONA WIEPRZOWINA Z PASTĄ SOJOWĄ
SMAŻONA WIEPRZOWINA Z PASTĄ SOJOWĄ
Smażona wieprzowina w paście sojowej doenjang.
 
Składniki na 2 osoby:
-250g polędwicy wieprzowej pokrojonej w plasterki,
-1 łyżeczka mąki tapioki,
-4 łyżki wina ryżowego,
-1 łyżka sosu sojowego,
-1 łyżka pasty sojowej doenjang,
-1 łyżka pasty paprykowej gochujang (tylko dla amatorów ostrych smaków)
 
 
W misce dokładnie mieszamy tapiokę, wino ryżowe, sos sojowy i mięso.
Odstawiamy marynatę do lodówki na minimum 1min. Do woka wlewamy 100g
oleju i po nagrzaniu smażymy mięso aż lekko się zetnie. Cedzakiem
wyciągamy polędwicę i wylewamy olej. Następnie w woku dusimy mięso w 
paście doenjang, gochujang z 5 łyżkami wody.Po ok. 5 minutach gdy 
sos zgęstnieje i dokładnie obtoczy mięsowykładamy je na półmisek 
w towarzystwie duszonego z czosnkiem szpinaku. Można podać z ryżem 
lub smażonym z warzywami makaronem.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024