ZUPKA GRZYBOWA
ZUPKA GRZYBOWA
Na dwie porcje zupy potrzebujemy:
-1/2 szklanki mrożonych lub suszonych i namoczonych grzybów shitake,
-1/2 szklanki suszonych i namoczonych grzybów mun,
-1/2 główki świeżego lub mrożonego brokuła podzielonego na małe różyczki
-po jednej łyżeczce siekanego czosnku, imbiru i chilli,
-1/2 litra bulionu wołowego,
-10 pierożków wonton.
 
Do garnka wlewamy dwie łyżki oliwy i lekko podsmażamy czosnek, imbir i chilli. Dodajemy oczyszczone z twardych części grzyby i wlewamy bulion. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut. Po tym czasie dokładamy brokuły i pierożki.  Po 3 minutach gotowania zupa jest gotowa. Podajemy bardzo gorącą, udekorowaną ziołami i krążkami chilli.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.