BO KHO- WIETNAMSKI GULASZ WOŁOWY
Do sporządzenia gulaszu bo kho dla dwóch osób potrzebujemy:
Na marynatę:
-1 łyżka cukru,
-1 łyżeczka soli,
-1 łyżeczka bulionu drobiowego,
-1 łyżeczka siekanego czosnku i imbiru,
-1/2 łyżeczki mielonego pieprzu.
Dodatkowo:
- 250g wołowiny
- 2 kostki bulionu bo kho
- olej ryżowy
- 4 marchewki
- makaron pszenny
- napój kokosowy duży
- 1 cebula dymka
- mała garść świeżej kolendry (lub łyżeczka kolendry siekanej, w oleju)
- 1 papryczka chilli.
250g dobrej wołowiny kroimy w kostkę 3x3cm i zasypujemy składnikami marynaty. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut.
W tym czasie obieramy cztery marchewki i kroimy je na 3cm kawałki. Najpierw mięso, a potem marchewki obsmażamy na patelni z małą ilością oleju. W małym garnku w 1/2 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionu i wstawiamy na kuchenkę. Dokładamy przysmażone mięso i marchewkę oraz nasz tajemy składnik - dużą, półlitrową puszkę napoju kokosowego - bardzo uatrakcyjni smak naszego dania. Całość dusimy na małym ogniu ok. 1 godzinę. Gdy mięso będzie już miękkie gotujemy w osobnym garnku makaron pszenny i przygotowujemy warzywa i zioła. Nalewamy gulasz do misek, dokładamy makaron, cebulę dymkę, kolendrę i plasterki chilli. 
Zapewniam że smak i aromat tego dania na długo pozostanie Wam w pamięci.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.