SZASZŁYK W SOSIE CHAR SIU
Char siu jest to kantoński sposób przygotowywania mięsa pieczonego w dużych kawałkach. Jednak sos do tego dania jest także doskonałą marynatą do marynowania mniejszych kawałków mięsa. Dzisiaj przedstawiamy sposób na
pyszne grillowane kawałki mięsa z piersi kaczki i polędwiczki wieprzowej.
Składniki:
-jedna pierś z kaczki,
-1/2 polędwiczki wieprzowej.
Marynata:
-5 łyżek sosu char siu,
-2 łyżki sosu sojowego.
Mięso kroimy w poprzek na plasterki grubości ok. 6-8mm i marynujemy w marynacie przez minimum 1 godzinę. Nabijamy na patyczki bambusowe
i grillujemy na średnim ogniu. Podajemy z ryżem lub pieczywem. 
Przy okazji możemy ugrillować cebulę pokrojoną w ósemki. Warto ją wcześniej pokropić obficie sosem sojowym, dzięki któremu będzie miękka i lekko słona. Nabijamy kawałki cebuli na patyczki i grillujemy razem z mięsem.
 
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024