ORIENTALNY BULION Z KOREAŃSKIMI PIEROŻKAMI
ORIENTALNY BULION Z KOREAŃSKIMI PIEROŻKAMI
Do przyrządzenia tej smacznej i aromatycznej zupy dla dwóch osób potrzebujemy:
-200g mrożonej mieszanki azjatyckich warzyw,
-1 drobno pokrojona cebula dymka,
-po 1 łyżeczce siekanego imbiru i czosnku/
-1/2 łyżeczki siekanej ostrej papryczki chilli,
-12 mrożonych koreańskich pierożków lub innych,
-600ml bulionu wołowego dashi.
W garnku na jednej łyżce oleju krótko smażymy chilli, czosnek i imbir. Dokładamy resztę warzyw i krótko je podsmażamy.
Wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia.
Do misek wkładamy po sześć wcześniej ugotowanych pierożków.  Zalewamy wrzącym bulionem i podajemy przybrane cebulką.
Smacznego.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.