Panierka z marynatą do przyrządzenia chrupiącego kurczaka po tajsku. Chociaż mieszanka wyglądem przypomina zwykłą tempurę, różni się od niej składem i sposobem panierowania mięsa. Największą zaletą jest to, że możemy długo smażyć (bez ryzyka spalenia panierki) duże części kurczaka wraz z kością np: uda, podudzia, piersi oraz skrzydełka. Zawartość opakowania wystarczy na ok. 1 kg kawałków kurczaka. Przygotowanie: saszetkę z marynatą wymieszać z 60 ml wody. Marynować kawałki kurczaka min. 2-3 godz. Następnie panierować w suchej mieszance mąk (druga saszetka) i smażyć w średnio goracym oleju ok. 7 min małe kawałki, ok.12 min. większe kawałki, do uzyskania złoto-brązowego koloru.
Producent:LOBO
Składniki: mieszanka mąk:: mąka pszenna, maka ryżowa, skrobia kukurydziana, mix przypraw ( czarny pieprz , chilli) , spulchniacz: E500, E450, hydrolizowane białko roślinne ( soja, kukurydza, pszenica, ksyloza, olej słonecznikowy, syrop glukozowy, barwnik: E150d, maltodekstryna, sól, ekstrakt drożdzowy, kwas cytrynowy), sól, przyprawy.
MARYNATA MIX: mąka pszenna, przyprawy (cebula, oregano), sól, cukier, modyfikowana skrobia z tapioki (zawiera: olej z perilli, emulgator: E471), hydrolizowane białko roślinne (soja, kukurydza, pszenica, ksyloza, olej słonecznikowy, syrop glukozowy, barwnik: E150d, maltodekstryna, sól, ekstrakt drożdżowy), spulchniacz: E500, E450, przyprawy (seler)