Datu Puti Spiced Vinegar, to idealna mieszanka delikatnego octu trzcinowego z pikantnymi i aromatycznymi przyprawami. Ocet ten jest jednym z podstawowych składników filipińskiej kuchni i stosowany jest w daniach, marynatach i sosach takich jak:
-adobo (jako składnik marynaty i jednocześnie sos do gotowego dania),
-jako składnik sosu do maczania, oprócz sosu sojowego, posiekanego czosnku i soku z calamansi lub limonki do grillowanych lub smażonych owoców morza lub sajgonek.
-jako składnik sosu do sałatek warzywnych oprócz oliwy z oliwek, miodu, musztardy Dijon i szczypty soli oraz pieprzu.
Ten wszechstronny pikantny ocet dobrze komponuje się z grillowanym lub pieczonym mięsem, pierożkami gotowanymi na parze, oraz pieczonymi warzywami.
Producent: UFC
Składniki: ocet z trzciny cukrowej, woda, chilli, cebula, czosnek, sól jodowana, imbir, czarny pieprz, środek zmętniający (emulsja oleju kokosowego).