SOS ŚLIWKOWY DO GOTOWANIA 397g

SOS ŚLIWKOWY DO GOTOWANIA 397g
Cena 19,70 zł brutto
Parametry produktu
Waga produktu:
397g
Kraj pochodzenia:
Chiny
Cena za 1 kg:
49.62
Waga produktu brutto:
500g
Wartości odżywcze
Opis produktu

W kuchni chińskiej występują dwa podstawowe sosy śliwkowe. Pierwszy najczęściej stosowany jako dip do sajgonek i mięs. Wykonany jest z małej ilości (ok.2-5%) słodkich śliwek. Drugi ciemniejszy i gęstszy głównie stosowany jest do smażenia lub duszenia różnego rodzaju mięs. Wykonany jest z chińskich solonych śliwek (25%) gotowanych na wolnym ogniu z dodatkiem cukru, octu ryżowego, imbiru i chilli do momentu aż zgęstnieje i uzyska głęboki bogaty smak. Doskonale nadaje się także, jako dip do pieczonej kaczki, pieczeni mięsnych, rolad jajecznych i innych przystawek.

Producent: LEE KUM KEE

 

Składniki: cukier, solone śliwki 25% ( śliwka 78%, sól), woda, ocet ryżowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: (kwas cytrynowy, cytrynian sodu), imbir, chilli, stabilizator ( guma ksantanowa, soja, pszenica).

Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.