Pad thai to bardzo popularne, przygotowywane przez ulicznych kucharzy danie w Tajlandii. Ze względu na krótki czas jego przygotowania i wspaniały smak potrawa ta jest bardzo popularna na całym świecie.
Producent: YUM YUM
Składniki: Makaron: mąka pszenna, olej palmowy (zawiera przeciwutleniacze: E319 / E320), skrobia z tapioki, cukier, sól. Sos: aromat krewetek, warzywa (cebula, cebula liść, czosnek), wzmacniacz smaku: E621 / E635, cukier kokosowy, przyprawy (chili, pieprz, tamarynd), sos rybny (ekstrakt z sardeli, sól, cukier), aromat (zawiera soję, pszenicę, maltodekstrynę, barwnik: E150c, regulator kwasowości E330, substancja utrzymująca wilgoć: E1518, przeciwutleniacz: E320), sos chili (chili, czosnek, cukier, ocet destylowany, sól), regulatory kwasowości: E500, E452, E451, E501, kwas jabłkowy E296, skrobia kukurydziana, kolor E160c i E150c, zagęszczacz: E466. Może zawierać śladowe ilości mleka, selera i sezamu.