Bardzo mocno skoncentrowana baza do tradycyjnej tajskiej zupy thai boat noodle soup. Danie początkowo serwowane było z łodzi pływających po kanałach Bangkoku. Teraz powszechnie podawane jest przez ulicznych sprzedawców i w najlepszych tajskich restauracjach w całej Tajlandii. Dodatkami do zupy są kostki tofu, pulpeciki mięsne, wątróbka wieprzowa, rzodkiew, kiełki fasoli. makaron ryżowy lub pszenny oraz składnik który możemy w naszej kuchni ominąć kostki stężałej krwi wieprzowej lub wołowej. Zupa thai boat noodle soup to doskonałe połączenie typowych tajskich smaków: ostrego, kwaśnego i słodkiego.
Producent: THAI AREE
Składniki: sos sojowy (soja, pszenica, cukier, sól), cukier, mleko kokosowe, syrop glukozowy, fermentowany czosnek (czosnek, sól), ocet spirytusowy, pasta z tamaryndowca (tamarynd, woda), fermentowane chilli (chilli, sól, kwas octowy), mieszanka przypraw: cynamon, anyż, galangal, nasiona kolendry, pieprz biały, przyprawa 5 smaków, korzeń kolendry, bulion drobiowy w proszku (rafinowana jodowana sól kamienna, cukier, E635, hydrolizowane białko roślinne (soja), mięso z kurczaka w proszku, aromat kurczaka, E1442, E635, rafinowana sól kamienna, pasta z czerwonej fasoli, ekstrakt drożdżowy, E415