Gotowy sos do przyrządzenia koreańskiego dania- tteokbokki w wersji słodkiej. Ketchup pomidorowy zmieszany z pastą z jabłek i syropem kukurydzianym nadaje temu sosowi słodki smak, a dodatek tradycyjnej pasty z ostrej papryki (gochujang) dodaje potrawie wyrazistości i lekkiej pikantności. Do przygotowania tego smacznego dania dla dwóch osób potrzebujemy: 1 opakowanie sosu, 300g klusek ryżowych dukbokki, 150ml wody, 20g cebuli, 50g kapusty i 20g pora .
Producent: SEMPIO
Składniki: woda, ostra pasta chilli (fermentowana pasta pszeniczna, syrop ryżowy, czerowna papryka w proszku, alkohol, pasta sojowa, woda), cukier, syrop kukurydziany, sos sojowy ( woda, odtłuszczona soja, pszenica, sól, alkohol, syrop glukozowo fruktozowy, ekstrakt drożdżowy, ekstrakt z lukrecji, słodzik: E955), sos z czarnej fasoli, proszek z czerwonej papryki, imbir, sól, ekstrakt pszeniczny, wzmacniacze smaku: E631, E627, ekstrakt grejfrutowy, stabilizator: E415, oleozywica paprykowa.