SOS YAKISOBA 500g

SOS YAKISOBA 500g
Cena 29,50 zł brutto
Parametry produktu
Waga produktu:
500g
Kraj pochodzenia:
Japonia
Cena za 1 kg:
59.00
Waga produktu brutto:
550g
Wartości odżywcze
Opis produktu

Yakisoba to smażony cienki makaron pszenny z małymi kawałkami mięsa (wieprzowego lub drobiowego) i drobno pokrojonymi warzywami (kapusta, cebula, kiełki fasoli mung i marchewki). Charakteru i smaku daniu daje sos o tej samej nazwie. Gotowe danie podaje się z różnymi dodatkami takimi jak: aonori, beni shoga, katsuobushi czy japoński majonez. Yakisoba powstało na Okinawie gdzie po zakończeniu wojny amerykańsko-japońskiej w 1945 powstały bazy amerykańskie. Wojsko dostarczało miejscowym mieszkańcom produkty żywnościowe z których pomysłowi Japończycy stworzyli te danie. Bardzo szybko yakisoba upowszechniła się na terenie całej Japonii. Czasami makaron udon jest używany jako zamiennik dla cienkiego makaronu w stylu soba. Wtedy danie nosi nazwę yakiudon.

Producent: OTAFUKU

 

Składniki: ocet jabłkowy, wysokofruktozowy syrop kukurydziany, owoce i warzywa (pomidor, cebula, jabłko, marchew, daktyl, brzoskwinia, pomarańcz, czosnek), woda, cukier, sól, sos sojowy (odtłuszczona soja, pszenica, sól), hydrolizowane białko sojowe, barwnik E150a, skrobia modyfikowana, przyprawy (zawierają lukrecję, seler), wzmacniacze smaku E621, E635, E508, ekstrakt z ostryg, przegrzebków, i tuńczyka, ekstrakt z wieprzowiny i kurczaka, substancja zagęszczająca (buma z nasion tamaryndowca), pieczony sos sojowy (hydrolizowane białko sojowe, sos sojowy, pszenica), prażona mąka ryżowa, wodorosty morskie, ekstrakt z sardynek, ekstrakt drożdzowy (zawiera genetycznie zmodyfikowaną kukurydzę i genetycznie zmodyfikowany burak cukrowy).

Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.