Yakisoba to smażony makaron pszenny z charakterystycznym sosem o tej samej nazwie. Yakisoba powstało na Okinawie gdzie po zakończeniu wojny amerykańsko-japońskiej w 1945 powstały bazy amerykańskie. Wojsko dostarczało miejscowym mieszkańcom produkty żywnościowe z których pomysłowi Japończycy stworzyli te danie. Bardzo szybko yakisoba upowszechniła się na terenie całej Japonii. Jest to wersja z makaronem udon. Opakowanie zawiera dwie porcje gotowego makaronu udon (2x150g) i dwie saszetki pysznego sosu. Doskonałym dodatkiem do dania może być smażone mielone mięso i warzywa.
Producent: OTAFUKU
Składniki: mąka pszenna, gluten pszenny, białko jaj, olej rzepakowy, sól, emulgator E322, regulator kwasowości (kwas mlekowy, mleczan sodu, glukonolakton), woda alkaiczna, glukonolakton.
Sos: sos sojowy, syrop kukurydziany, woda, koncentrat z owoców i warzyw (pomidory, marchew, cebula, jabłko, daktyle, brzoskwinia, pomarańcza, czosnek), cukier, ocet, hydrolizowane białko, sól, glukoza.