Yopkki lub topokki to jedne z najpopularniejszych koreańskich przekąsek ulicznych. Są to ryżowe kluski w kształcie wałeczków podawane z różnymi sosami od słodkich do bardzo ostrych. Ten konkretny produkt jest w wersji o smaku kumchi.
Przygotowanie:
1. Otworzyć pojemnik i rozpakować ciasto ryżowe i sos.
2. Wlać ok. 20 ml wody do kreski.
3. Dokładnie wymieszać i przykryć pojemnik pokrywką.
4. Wstawić do mikrofali na 2 minuty (1000 W) lub 3 minuty (700 W).
Producent: YPFOODS
Składniki: dukboki (kluski ryżowe): ryż 86%, sól, regulator kwasowości: E330, alkohol. Sos: cukier, przyprawy w proszku (sól, zupa kimchi w proszku, glukoza, dekstryna, wzmacniacz smaku: E640, E635, E62, Dl-alanina, środek przeciwzbrylający E551, barwnik: E160c, olej podstawowy kimchi, ekstrakt drożdzowy, olej), chilli w proszku, maltodekstryna, suszone płatki kimchi, skrobia modyfikowana, suszona kapusta, podstawa warzywna, wzmacniacz smaku E621, aromat.