Zupa miso jest niemal obowiązkową częścią japońskiego obiadu i kolacji. Zwykle podawana obok zwykłej miski ryżu, zupa Miso składa się z pasty miso, bulionu dashi i świeżych dodatków. Jeśli nie masz czasu na zrobienie tego dania od podstaw, nie ma problemu w opakowaniu znajduje się osiem porcji pełnej smaku zupy miso. Składniki tego dania produkowane są specjalną technologią aby podczas przygotowania nie stosować obróbki termicznej. Dzięki temu gotowe danie zachowuje naturalne kultury bakterii i enzymy co nadaje jej dojrzałego i łagodnego smaku. Opakowanie zawiera osiem saszetek z naturalną pastą miso i dodatki: glony wakame, smażone tofu, cebulka dymka i sproszkowane bonito.
Sposób przygotowania: jedną saszetkę pasty miso i jedną saszetkę dodatków przełóż do miski lub filiżanki. Dodaj 160 ml gorącej wody i mieszaj aż pasta miso się rozpuści.
Producent: HIKARI MISO
Składniki: pasta miso (woda, ryż, soja, sól), woda, alkohol, cukier, ekstrakt z wodorostów morskich, sól, wodorosty morskie, smażone tofu (soja, olej, substancja wiążąca E511, E516, E575), ekstrakt drożdzowy, cukier, cebulka dymka, suszone bonito, sól.