ZUPA WON TON
ZUPA WON TON
ZUPA WON TON

Pierożki wonton w pysznym, aromatycznym bulionie.

Przepis na pierożki:

1 paczka mrożonego ciasta do pierożków 

200g siekanych krewetek niegotowanych 

200g mielonej wieprzowiny

1 łyżeczka siekanego czosnku

1 łyżeczka siekanego imbiru

2 łyżki drobno pokrojonych grzybów mun

2 łyżki jasnego sosu sojowego

3 łyżki sosu ostrygowego

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 łyżeczka cukru palmowego

4 łyżki drobno pokrojonej dymki

pieprz i sól do smaku

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Nakładać łyżeczką małe porcje farszu na płatki ciasta. Brzegi ciasta namoczyć lekko wodą, złożyć ciasto w pół i skleić dwa przeciwległe boki. pierożki gotować 3-4 minuty w aromatycznym bulionie.

Nakładamy małą łyżeczkę farszu na ciasto

Najważniejszy w zupie WON TON jest jak najbardziej aromatyczny wywar mięsny. Używamy do niego kości i mięsa kurczaka, kaczki lub wołowiny z minimalną ilością warzyw. Wywar gotuje się aż mięso odejdzie od kości, ok. 2-4 godzin. Podczas gotowania starannie usuwamy szumowiny z powierzchni wywaru. Tajemnicą oryginalnego smaku zupy jest użycie do gotowania czosnku, imbiru i cynamonu. Pięć minut przed podaniem gotujemy pierożki w rosole. Podajemy posypane dymką i doprawione do smaku sosem sojowym i dobrej jakości sosem rybnym. Przepyszna i sycąca! Polecamy i smacznego.

 
 
 
 
  •  


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.