Przepisy
URAMAKI Z KURCZAKIEM TERIYAKI  


URAMAKI Z KURCZAKIEM TERIYAKI
URAMAKI Z KURCZAKIEM TERIYAKI
Kurczak teriyaki - oprócz grillowanej kaczki jest to inny, doskonały składnik sushi. Pokrojoną na mniejsze kawałki pierś z kurczaka marynujemy w sosie teriyaki przez 1 godzinę. Po tym czasie grillujemy mięso na patelni grillowej, uważając aby go nie przypalić, ponieważ sos zawiera cukier. Przekładamy lekko podsmażone kawałki mięsa do małej patelni lub garnka, wlewamy pozostałą marynatę tak, aby sięgała połowy mięsa i całość dusimy aż sos częściowo odparuje i zgęstnieje.
Wyciągamy mięso z patelni, studzimy i tniemy w podłużne paski o przekroju kwadratowym. Grillowany kurczak w sosie teriyaki doskonale pasuje do maków i uromaków.  Wykonujemy je tą samą metodą jak wcześniej opisane sushi.
Na zdjęciu przedstawiamy sposób na pokrycie uramaków sezamem. Smacznego


Statystyka:
Przeglądano: 984
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.