PIKANTNE SKRZYDEŁKA
PIKANTNE SKRZYDEŁKA
PIKANTNE SKRZYDEŁKA
Składniki niezbędne do przygotowania pikantnych i chrupiących skrzydełek w tajskim stylu:    
-700g skrzydełek z kurczaka,
-1 opakowanie tajskiej marynaty do skrzydełek,
-35ml wody.
Pozostałe składniki:
-100g skrobi z tapioki
-200 ml słodko-ostrego sosu chilli.
-sos majonezowy.
Skrzydełka oczyścić i wysuszyć. Wymieszać całą zawartość marynaty z wodą i połączyć ze skrzydełkami. Mięso odstawić na 2 godziny. Zamarynowane skrzydełka dzielimy na dwie porcje.. Część  układamy na ruszcie i pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni C przez 25-30 minut.
Drugą część przekładamy do woreczka ze skrobią i energicznie potrząsamy. Obtoczone w skrobi z tapioki smażymy partiami na głębokim oleju do momentu, aż będą jasnobrązowe. Odsączone z nadmiaru oleju przekładamy do miski i polewamy  sosem chilli.
Mieszamy, aby całe pokryły się sosem. Wykładamy na talerz i podajemy w towarzystwie pieczonych w piekarniku skrzydełek, do których doskonale pasuje sos majonezowy. Smacznego.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024