CHRUPIĄCE KREWETKI W PAŚCIE Z WIEPRZOWINY
CHRUPIĄCE KREWETKI W PAŚCIE Z WIEPRZOWINY
CHRUPIĄCE KREWETKI W PAŚCIE Z WIEPRZOWINY
Składniki niezbędne do przygotowania chrupiących krewetek w paście z mięsa wieprzowego:
-panierka panko,
-250g karczku wieprzowego,
-1/2 paczki tajskiej przyprawy Nam Nuong,
-14 obranych krewetek (ogonków).
Ogonki krewetek obieramy z pancerzyków i nacinamy ich wewnętrzną część w 3-4 miejscach, na głębokość ok. 1cm. Po tym zabiegu będą bardziej wyprostowane. Kawałki karczku rozdrabniamy w blenderze, dodając przyprawę Nam Nuong. Smarujemy dłoń oliwą i nakładamy na całą powierzchnię krewetki cienką warstwę mielonego mięsa.
Powstały wałek obtaczamy w panierce panko. Do garnka wlewamy olej (ok.2-3cm) i podgrzewamy do temperatury ok.180 stopni C. Łatwo to sprawdzić wkładając kawałek bambusa (np. pałeczkę) do oleju. Jeżeli od powierzchni drewna będą odrywać się bąbelki oznacza to, że olej osiągnął odpowiednią temperaturę. Wkładamy do niego po kilka wałeczków i smażymy, aż będą brązowe.
Podajemy z pikantnym sosem do owoców morza.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024