KURCZAK W SOSIE BULL HEAD
KURCZAK W SOSIE BULL HEAD
KURCZAK W SOSIE BULL HEAD
Składniki:   
-300g mięsa z kurczaka.
Marynata do mięsa:
-1 łyżka wina do gotowania Shao Xing,
-2 łyżki jasnego sosu sojowego,
-2 łyżki wody,
-1 łyżka skrobi z tapioki.
Pozostałe składniki:
-2 cebulki dymki pokrojone w półtora centymetrowe kawałki,
-1 czerwona cebula pokrojona w plastry,
-100g kiełków fasoli mung,
-1 łyżka siekanego czosnku,
-1 łyżeczka płatków chilli.
-2 łyżki sosu ostrygowego,
-1 łyżeczka cukru trzcinowego,
-4 łyżki wody,
-2 łyżki sosu Bull Head.
Mięso marynujemy przez godzinę w przygotowanej marynacie. Po tym czasie smażymy je w woku na 5 łyżkach dobrze rozgrzanego oleju. Gdy będzie jasnobrązowe, wykładamy na papierowy ręcznik.
Na 2 łyżkach świeżego oleju smażymy czosnek i chilli. Po 30 sekundach dokładamy cebulę i smażymy  przez 2-3 minuty. Następnymi składnikami będą cebulka dymka, a po minucie jej smażenia kiełki.
Wlewamy składniki sosu: wodę, sos ostrygowy, cukier i sos Bull Head. Gdy w woku zacznie wrzeć, dokładamy mięso i bardzo szybko mieszamy. Po 15 sekundach wykładamy danie na półmisek w towarzystwie ryżu jaśminowego.
 
 

 



Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024