Przepisy
WIEPRZOWINA HAI DI LAO  


WIEPRZOWINA HAI DI LAO
WIEPRZOWINA HAI DI LAO
WIEPRZOWINA HAI DI LAO
Hai di lao to nazwa pasty, która pochodzi z prowincji Syczuan w Chinach. Można ją wykorzystać do przyrządzenia pikantnego hot pota lub do dania przygotowanego metodą stry-fry. Sos jest bardzo uniwersalny, ponieważ pasuje do wszystkich rodzajów mięs, owoców morza i do dań z warzywami lub tofu. Poniżej przepis na wieprzowinę z warzywami hai di lao.
Składniki:
-200g mrożonych warzyw,
-300g ugotowanego makaronu pszennego,
-50g orzechów nerkowca,
-100g namoczonych suszonych lub mrożonych grzybów shitake,
-3 łyżki sosu ostrygowego,
-400g cienko pokrojonej w paski wieprzowej szynki,
-2 łyżki siekanego czosnku.
Aby wydobyć cały smak i aromat sosu musimy podsmażyć go razem z czosnkiem w woku.
Dokładamy mięso, a po 3 minutach smażenia orzechy nerkowca.
Po następnej minucie warzywa i sos ostrygowy.
Smażymy kilka chwil i danie wykładamy na wcześniej ugotowany, ciepły makaron. 


Statystyka:
Przeglądano: 257
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.