BARWENA W SOSIE Z TAMARYNDU
BARWENA W SOSIE Z TAMARYNDU
BARWENA W SOSIE Z TAMARYNDU
Chrupiąca barwena w tajskim sosie z tamaryndu.
Składniki na dwie porcje:
-6 barwen,
-1 łyżeczka soli,
-150ml wody,
-70ml pasta z tamaryndu,
-40ml sosu rybnego,
-1 łyżka siekanego czosnku,
-1 łyżka sikanego czerwonego chilli,
-100g skrobi z tapioki.

Barweny oczyszczamy z łuski, patroszymy i myjemy pod bieżącą wodą. Wykonujemy po trzy nacięcia w poprzek ciała ryby i solimy je od wewnątrz i na zewnątrz. Odkładamy je na 30 minut. W tym czasie możemy przygotować sos do ryby. Na 1 łyżce oleju podsmażamy czosnek i chilli. Dodajemy sos rybny i pastę z tamaryndu oraz wodę. Doprowadzamy do wrzenia i na małym ogniu gotujemy aż część wody odparuje a sos zgęstnieje. Rybę obtaczamy w skrobi z tapioki i smażymy z każdej strony na złoty kolor.

Wykładamy na półmisek i polewamy ryby sosem. Podajemy z pieczywem lub ryżem.     

 

 



Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024