Gotowa mieszanka na tajski sos chilli do smażonej ryby lub owoców morza. Wyjątkowo jak na tajski sos chilli jest stosunkowo łagodny.
Przepis na smażoną rybę:
1. Przygotuj jedną średniej wielkości rybę (700-900g). Powierzchnia ryby i jej wnętrze musi być czyste i suche.
2. Smażyć rybę w pół głębokim oleju na średnim ogniu, aż będzie chrupiąca i złocista.
3. W małym garnku przygotować sos. Zawartość opakowania wymieszać w 240 ml wody i zagotować.
4. Rybę położyć na półmisku i polać sosem.
Producent: LOBO
Składniki: cukier, mąka pszenna, przyprawy ( czosnek, papryka, cebula, imbir), sól, papryka czerwona, wzmacniacz smaku:E621, pasta pomidorowa, sos sojowy w proszku ( soja, pszenica, sól), regulator kwasowości E296, E330.