BOK CHOY Z KREWETKAMI
BOK CHOY Z KREWETKAMI
BOK CHOY Z KREWETKAMI
Składniki niezbędne do przyrządzenia posiłku dla dwóch osób:
 -2szt kapusty bok choy,
-14 ogonków krewetek,
-100g pszennego makaronu,
-2 łyżki pasty laoganma,
-2 łyżki jasnego sosu sojowego,
-1 łyżka pasty chilli w oleju sojowym,
-100ml bulionu drobiowego,
-2 siekane ząbki czosnku,
-1 czerwona cebula.
W woku, na dwóch łyżkach oleju podsmażamy krótko czosnek,  następnie przez 3 minuty smażymy krewetki aż zmienią kolor na różowy .Wykładamy na talerz.
Na pozostałym oleju smażymy po 1 minucie najpierw cebulę, potem białe części kapusty bok choy.
Wlewamy sos sojowy, bulion drobiowy, dokładamy pastę chilli i laoganma , ugotowany wcześniej makaron, zielone części kapusty, usmażone krewetki. Teraz już bardzo krótko smażymy, intensywnie mieszając.
Wykładamy na talerz i posypujemy prażonym sezamem.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024