Składniki niezbędne do przyrządzenia posiłku dla dwóch osób:
-2szt kapusty bok choy,
-14 ogonków krewetek,
-100g pszennego makaronu,
-2 łyżki pasty laoganma,
-2 łyżki jasnego sosu sojowego,
-1 łyżka pasty chilli w oleju sojowym,
-100ml bulionu drobiowego,
-2 siekane ząbki czosnku,
-1 czerwona cebula.
W woku, na dwóch łyżkach oleju podsmażamy krótko czosnek, następnie przez 3 minuty smażymy krewetki aż zmienią kolor na różowy .Wykładamy na talerz.
Na pozostałym oleju smażymy po 1 minucie najpierw cebulę, potem białe części kapusty bok choy.
Wlewamy sos sojowy, bulion drobiowy, dokładamy pastę chilli i laoganma , ugotowany wcześniej makaron, zielone części kapusty, usmażone krewetki. Teraz już bardzo krótko smażymy, intensywnie mieszając.
Wykładamy na talerz i posypujemy prażonym sezamem.
|