BOK CHOY Z KREWETKAMI W SOSIE TSUYU
BOK CHOY Z KREWETKAMI W SOSIE TSUYU
BOK CHOY Z KREWETKAMI W SOSIE TSUYU
-5 sztuk bok choy baby.
-200ml zimnej wody z 1 łyżką skrobi z tapioki,
-1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski,
-3 ząbki czosnku pokrojowe w cienkie plasterki,
-1 łyżka białego sezamu,
-5 łyżek sosu Tsuyu,
-1 łyżeczka soli,
-1/4 łyżeczki czarnego pieprzu,
-25 ogonków z krewetek,
-3 cebulki dymki,
W garnku doprowadzamy do wrzenia 1,5l wody. Wsypujemy łyżeczkę soli i przez 30 sekund blanszujemy kapustę bok choy. Wyciągamy kaspustę z wrzątku i przekładamy do miski z zimną wodą. Gdy ostygnie kroimy  na mniejsze kawałki.
W woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju na którym podsmażamy czosnek. Dodajemy krewetki i smażymy przez 1 minutę. Po tym czasie dokładamy czerwona paprykę, a po następnej minucie cebulkę dymkę.
Do woka wlewamy sos Tsoyu i wsypujemy pieprz. Po 2 minutach gotowania wlewamy wodę ze skrobią z tapioki. Sos doprowadzamy do wrzenia  a jak zgęstnieje, dokładamy blanszowaną kapustę bok choy.
Wszystko razem mieszamy i wykładamy do misek z ciepłym ryżem jaśminowym.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024