CURRY LAKSA
CURRY LAKSA
CURRY LAKSA
Składniki dla trzech osób:
-2 jajka ugotowane na twardo,
-400ml mleka kokosowego,
-60g gotowej pasty Curry Laksa,
-200g namoczonego makaronu ryżowego 1mm,
-świeża kolendra,
-pancerzyki z 12 krewetek,
-12 krewetek (ogonków), 
-300g piersi lub mięsa z udek drobiowych,
-duża garść kiełków fasolki mung.
Na 3 łyżkach oleju podsmażamy pancerzyki zdjęte z krewetek (ogonków). Gdy zmienią kolor na czerwony wyciągamy je z garnka. Smażenie pancerzyków ma na celu oddanie przez nie swojego aromatu w celu poprawienia smaku potrawy.
Dokładamy krewetki i smażymy ok. 3 minuty. Po tym czasie wyciągamy je i wykładamy na ręcznik papierowy aby obciekły z nadmiaru tłuszczu. Następnie podsmażymy 1 minutę mięso z kurczaka.
Gdy się lekko zetnie dokładamy całą pastę curry z opakowania i smażymy w niej mięso przez 3 minuty. Wlewamy 220ml wody i 400ml mleka kokosowego, doprowadzamy do wrzenia i na małym ogniu dusimy wszystkie składniki przez 5 minut.
30 sekund przed końcem duszenia dokładamy krewetki aby zagrzały się w curry. Na głęboki talerz nakładamy makaron ryżowy i w koło niego nakładamy gorące curry. Podajemy w towarzystwie kiełków fasolki mung i świeżej kolendry.    


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024