Bò kho to danie południowo-wietnamskie. Jest to pikantny gulasz mięsno-warzywny, którego głównym składnikiem jest mięso z wołowiny. Istnieją warianty tego dania z kurczaka (gà kho) i z ryby (cá kho). Co ciekawe smak dania bardziej przypomina kuchnię indyjską czy malezyjską. W różnych rejonach Wietnamu stosuje się Składniki potrawy mogą się różnić w zależności od regionu. Główne skłądniki tego dania to: wołowina, marchew, trawa cytrynowa i czosnek. Ale można, także można użyć: pomidory, mus z jabłek, anyż i galangal. Bo kho można podać z ryżem, makaronem ryżowym lub bagietką. Swietnie do dania pasują świeże zioła takie jak: kolendra i bazylia tajska. Zawartość opakowania wystarczy na dwa litry bulionu.
Producent: BARONA
Składniki: ekstrakt warzywny 42% (trawa cytrynowa, , cebula, czosnek, szalotka , chilli, szczypior, pomidor), cukier, olej palmowy, sos rybny ( anchovy, sól), sól, wzmacniacz smaku E621, E640 E631, E627, przeciwutleniacz: E300, E306, mieszanka 5 smaków ( cynamon, anyż fenkuł, goździki, kardamon), regulator kwasowości: E330, barwnik E160c, stabilizator E415.