KACZKA W SOSIE Z TAMARYNDU
KACZKA W SOSIE Z TAMARYNDU
KACZKA W SOSIE Z TAMARYNDU
Smażone piersi z kaczki z sosem z tamaryndu.
Marynata do kaczki:
-2 łyżki siekanego imbiru,
-1 łyżka słodu ryżowego (można zastąpić go miodem),
-2 łyżki tajskiego sosu sojowego tuong gia vi,
-3 łyżki sosu ostrygowego,
-2 piersi z kaczki.
Sos:
-5 łyżek sosu z tamaryndu,
-150ml bulionu z drobiu,
-1 łyżka tajskiego sosu sojowego tuong gia vi,
-1 łyżeczka skrobi z tapioki.
Składniki marynaty łączymy ze sobą. Zanurzamy w niej piersi kaczki i odkładamy na minimum  2 godziny. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i kładziemy mięso skórą do dołu. Nie dodajemy tłuszczu, ponieważ wytopi się ze skóry w dostateczna ilości. Smażymy z dwóch stron aż pierś będzie jasnobrązowa.
Przekładamy mięso na 10 minut do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika. Po tym czasie wyciągamy piersi kaczki z piekarnika i przekładamy  na deskę aby ,,odpoczeło". Teraz możemy przyrządzić sos. Do małego garnka wlewamy sos z tamaryndu, bulion z kurczaka i sos tuong gia vi. Doprowadzamy płyn do wrzenia i zagęszczamy skrobią z tapioki. Kroimy pierś kaczki w plasterki i układamy na talerzu w towarzystwie ryżu i blanszowanej kapusty pak choy lub kapusty pekińskiej.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024